tisdag 29 mars 2011

Trött Tisdag!

Idag försov jag mig och vaknade alldeles för sent, hann inte göra mycket hemma innan det var dax för att dra till jobbet! Jag som skulle gjort massor:P Får ta det imorgon ist:)

Ubbe stackarn är hemma och är sjuk idag så har satt honom på att baka bröd i bakmaskinen under kvällen, hoppas det går bra för honom!

Satt för ett tag sen och läste på bloggen Den bruna maten och fick syn på en kexkaka dom testat och som dom faktiskt tyckte var god. Och då förde mina minnen mig till en tjejfest kväll hos Irma förra året då hennes mamma varit där tidigare och haft med sig något som liknar detta till tusen, även om en hel del vin gått ner vill jag minnas att vi tyckte detta var en underbar lite skapelse! Så jag tänkte ge mig på att fixa en sådan till helgen och se om det blir gott. Enligt vad jag läst så älskar man eller hatar den, och eftersom jag är choklad älskare så tror jag den kommer gå ner:P Tror även att jag kanske ska träffa Irma och Marie så dom får vara jury på smaken:)

Jag kommer att köra enligt detta recept som jag tyckte lät godast men ska försöka göra detta i bakmaskinen:)












"Kexkaka ca 20 portioner"
Ingredienser:
200g kokosfett
200g mörk blockchoklad
2 st ägg
3 dl florsocker
25 st kex, ex. fyrkantiga eller runda Mariekex

How to do:
1. Klä en ev. avlång form, ca. 1,5 liters, med bakplåtspapper.
2. Smält 200-250 gram kokosfett och 200 gram mörk blockchoklad på svag värme i en kastrull eller i vattenbad. Låt svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör sakta och försiktigt ner det ljumma chokladfettet.
4. Bred ut ett lager chokladsmet i botten av formen och varva därefter i kex och smet.
5. Låt formen stå i kylskåpet, gärna över natten.
6. Skär kakan i tunna skivor. Servera genast.

Uppdaterar i helgen hur den blev:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar